Gäller teknologi för Facetime och Imessage

Apples stäms av finskt bolag för patentintrång

Efter att ha förlorat en segdragen tvist om patentintrång mot bolaget Virnetx, så tycks nu ännu en fajt på samma tema vara på gång för Apple. Den här gången är det finska MPH Technologies som lämnat in en stämningsansökan.

Publicerad Uppdaterad

Precis som i fallet med Virnetx så handlar det den här gången om meddelandetjänsterna Imessage och Facetime. Men nu står det finska holdingbolaget MPH Technologies bakom den stämningsansökan som lämnats in till en domstol i Kalifornien. Mer specifikt rör det hela VPN-relaterad teknologi som framför allt används vid så kallad enhetshantering med MDM-lösningar (Mobile Device Management), något som är populärt bland större företag och andra organisationer som vill säkra och hantera den hårdvara som kopplas upp mot organisationens datasystem. 

Åtta patent

Enligt MPH Technologies så har Apple använt sig av åtta patent som man inte har licensierat. Företaget säger att man försökt erbjuda Apple möjligheten att licensiera teknologin både 2016 och 2017, men att man inte fått något gehör för saken. Apple svarade att man inte delade uppfattningen om att det krävs en licens. MPH Technologies vill nu förutom ekonomisk kompensation också se att Apple förbjuds använda teknologin i sina produkter. 

Källa