https://www.mobil.se/nyheter/apples-vd-tim-cook-p-bes-k-i-stockholm
564138
Nyheter
Apple-vd:n dök upp lika plötsligt som oväntat

Apples vd Tim Cook på besök i Stockholm

Under torsdagsförmiddagen kom plötsligt nyheten om att Apples vd Tim Cook befann sig i Stockholm. Det har visat sig att Cook är i Stockholm för att träffa en av Apples leverantörer, men också för att hälsa på anställda.

Apples vd Tim Cook var nyligen på besök i Frankrike, där han bland annat träffade presidenten Emmanuel Macron. Och när han ändå var på ”rätt” kontinent, så passade han uppenbarligen på att kvista över till Sverige också. Nyhetssajten Breakit rapporterade nämligen under torsdagsförmiddagen att Cook siktats i Stockholm, där han snabbt syntes i de centrala delarna av staden tillsammans med sitt entourage, innan han satte sig i en svart Mercedes och försvann. Cook ville inte själv svara på frågan om vad han gör i Stockholm, men en presstalesperson för Apple avslöjade senare för Breakit att Cook är i Stockholm för att hälsa på anställda och besöka en leverantör. 

Gav även en intervju

Tim Cook gjorde även en intervju med den svenska sajten Feber, där han framför allt talar om framtiden för augmented reality, en företeelse som Apple vurmar mycket för. Cook hyllar teknologin även i Feber-intervjun och gör en jämförelse med utvecklingen för mobil-appar, som fick en trevande start men som efterhand visade sig bli mer eller mindre oumbärliga i vardagen.

Uppdatering: Senare under dagen framkom det att Cooks huvudsakliga mål med Sverige-besöket var att träffa företrädare för Iggesunds pappersbruk i Hälsingland. Under torsdagseftermiddagen twittrade Tim Cook och publicerade en bild från en skogspromenad i "norra Sverige". Apple och Iggesund har enligt uppgifter till Dagens Indiustri haft ett samarbete i över tio år där det svenska bolaget levererat förpackningsmaterial till Apple.

Relaterade artiklar