Twoact Skärmtid

Apptips: Ta kontroll över skärmtiden

Twoact Skärmtid ger dig handfasta tips för både dig och ditt barn om ni har problem att begränsa skärmtiden.

Publicerad Uppdaterad

Twoact ligger bakom en serie appar som ger hjälp till självhjälp i olika situationer där man kan behöva stöd av en psykolog. Vi har tidigare tittat på en av deras appar för stress. Sedan dess har apparna blivit betydligt mer polerade, och den information som bjuds är solid och baserad på rådande kunskapsläge i ämnet.

Twoact Skärmtid handlar alltså om skärmberoende. Mobilen kanske inte förefaller som det lämpligaste verktyget att få bukt med mobilberoende, men tanken är ju inte att helt ta bort mobilen utan att ta kontroll över sitt beteende. Eller sitt barns, för fokus är här både på vuxna och barn.

I appen kan du göra ett diagnostiskt test som ger en snabb bedömning av om ni faktiskt har ett problem att kontrollera skärmtiden. Här finns dessutom informativa artiklar i ämnet, checklistor och tips i olika former. Strukturen är kanske inte helt självklar, men den information som bjuds är genuint användbar för att hantera problem med skärmtid.

För att komma åt större delen av innehållet måste du prenumerera på appen, vilket kostar 30 kr i månaden. Prenumerationen kan sägas upp när som helst. Det är naturligtvis en spottstyver jämfört med att konsultera en psykolog, men en del kanske skulle uppfatta det som dyrt för en app. Man ska nog känna att man verkligen är i behov av hjälp innan man prenumererar, men å andra sidan kan man prova appen gratis i tre dagar om man vill vara säker på vad man får.

Som helhet är denna app, liksom Twoacts andra appar, ett handfast och konkret hjälpmedel när man har ett problem man har svårt att hantera.