Ny mystisk bild på okänd surfplatta

Är det här Nexus 8?

Kan det här vara en Nexus 8, tro?

Inför Googles utvecklarkonferens i sommar har en bild dykt upp på en ny surfplatta.

Publicerad Uppdaterad

Googles Nexus-serie har under åren utvecklats och tillverkats av olika samarbetpartners som Asus och Samsung. Nästa månad väntas nästa generation i serien visas upp av Google, som då håller den stora utvecklarkonferensen Google I/O.

Inför konferensen har hemsidan för arrangemanget nu uppdaterats med en bild på en surfplatta som rönt en hel del diskussioner och uppmärksamhet i Android-världen. Plattan på bilden i fråga ser ut att vara en Nexus-platta, men däremot verkar storleken vara något mindre än på nuvarande Nexus 10-plattan.

Det spekuleras därför i att bilden föreställer en Nexus 8, en surfplatta som tidigare bland annat har dykt upp vid namn i källkoden för Google-utvecklade webbläsaren Chrome. Enheten uppges enligt Phonearena ha en 8,9-tum stor skärm och för tillverkningen kommer den här gången varken Asus eller Samsung stå. Istället tros det vara HTC som ska bygga plattan. Källor i tillverkarleden hävdar att enheten kommer släppas någon gång under tredje kvartalet i år, enligt en rapport från Digitimes från i våras.

Googles utvecklarkonferens kommer att äga rum 25-26 juni och först då lär vi får svaret på vad det är för enhet som skymtas på bilden.

Källa