Sonys nästa flaggskeppsmobil

Är detta en pressbild på Sony Xperia Z4?

Bilden sägs vara ett tidigt pressfoto av Sony Xperia Z4, men i så fall ett hafsigt gjort sådant.

Publicerad Uppdaterad

Det är @onleaks som säger sig ha fått tag på en tidig pressbild av Sony Xperia Z4. Tittar man noggrannare på bilden ser man dock att skärmbilden är orimlig, där bottenmenyn dyker upp redan på mitten av mobilen. Å andra sidan känns det osannolikt att någon fanboy skulle ha lagt ner så mycket energi på att göra en rendering av en mobil och sedan schabbla bort en sådan enkel sak, så det kanske snarare stärker förklaringen att det är en tidig rendering av Xperia Z4 med en platshållarbild i väntan på färdig grafik för hur systemet kommer att se ut.

Bilden stämmer också väl överens med den förra läckan för Z4, som sades visa mobilens metallram. Enligt bägge läckorna är det en mobil som alltså blir väldigt lik Xperia Z3, inklusive de snarlika måtten. Onleaks anger 146,3 x 71,9 x 7,2 mm som mått, vilket är närmast identiskt med Z3:s 146 x 72 x 7,3 mm.

Än finns inga uppgifter om när Sony tänker släppa Xperia Z4. Spekulationerna talar dels om strax före sommaren, dels om IFA-mässan i september, ett år efter att Z3 släpptes. Det faktum att bilder börjat dyka upp på mobilen talar för det förra.

Källa