Fyra blir tre

Årets CES-mässa blir kortare: Här är lanseringarna vi väntar oss

Pandemi och uteblivna utställare två av orsakerna.

Publicerad Uppdaterad

På onsdag slår en av världens största elektronikmässor, CES-mässan i Los Angeles, upp portarna. Arrangören Consumer Technology Association meddelar dock att årets upplaga kommer att bli en dag kortare och därmed bara tre dagar i stället för de sedvanliga fyra dagarna.

En av anledningarna är givetvis hur pandemin och smittspridningen av omicron-varianten av covid-19 utvecklats, men också att en mängd stora utställare, delvis därför, har valt att ställa in sin medverkan. Dessa omfattar bland andra Microsoft, Amazon, Google, Meta och Twitter. 

Enligt Consumer Technology Association är det dock fortfarande fler än 2200 som kommer att finnas på plats inklusive LG, Panasonic, Sony och Samsung.

Även om mässan börjar först på onsdag officiellt så är det traditionellt natten mot tisdag som de första lanseringarna rasar in. Det vi framförallt väntar oss under mässan är lansering från Samsung, då deras omtalade S21 FE och sedan följer med stor säkerhet en rad olika tillbehörstillverkare. CES har alltid varit mer av en bred prylmässa än för specifikt mobiler. Vi kan få se lanseringar av en hel del hälsoprylar, klockor och smarta hemmet-enheter och även om många tillverkare valt att inte vara på plats fysiskt kan de ju fortfarande lansera sina produkter digitalt, precis som vi vant oss vid den senaste tiden. 

Källa