Annons

Ny spelmobil verkar vara på gång

Asus bekräftar nästan ROG Phone III

Ny ROG-telefon kan komma att avtäckas i juli.

Publicerad Uppdaterad

Det har länge ryktats att Asus har för avsikt att lansera en ny mobiltelefoni ROG-serien, närmare bestämt Asus ROG Phone III. Även om telefonen inte är officiellt tillkännagiven ännu har den dykt upp på flera olika platser, bland annat har den redan genomgått certifieringsprocessen hos Wifi Alliance samt finns uppskriven för EEC-certifiering. Modellen finns ännu bara namngiven som ZS661KS, en beteckning som företaget har sagt avser en kommande spelinriktad modell.

För tillfället är telefonens specifikationer höljda i mörker, men det spekuleras i att den kommer att innehålla en Qualcomm Snapdragon 865-processor vilket skulle innebära stöd för 5G-nätet och släppas i två modeller - en med åtta gigabyte RAM och en med tolv gigabyte RAM. Operativsystemet förväntas bli Android 10. Det ryktas även om att Googles spelströmningstjänst Stadia ska finnas inbyggd i telefonen där tjänsten finns lanserad.

Troligtvis kommer ROG Phone III att visas upp någon gång i juli tillsammans med det förmodade avtäckandet av Asus Zenfone 7.