Trend

Asus har ett VR-headset

Alla verkar vilja ta en del av Virtual Reality-kakan. Asus är det senaste företaget att laborera med ett VR-headset.

Publicerad Uppdaterad

VR var inte en officiell del av Asus stora Computex 2016 presentation men tydligen har företaget mer i bakfickan, eller på huvudet, än vad som visades uppe på scen. I mässans demo-avdelning visade företaget nämligen upp ”ASUS VR”. Headsetet fick dock inte vara ute i det fria, istället fick det finna sig i att vara inkapslad i en glasmonter. 

Det är inte mycket som är känt kring ASUS VR:s specifikationer. Det vi vet är att företaget tidigare har sagt att största fokus ligger på AR (augmented reality) och inte VR. Men med tanke på att alla mellan himmel och jord just nu verkar vilja göra egna VR-headsets, och att det tack vare Googles Daydream-plattform inte nödvändigtvis kräver att man utvecklar en bas, så är det inte helt oväntat att Asus också planerar att ge sig in i leken. Dessutom har företaget historiskt sett inte varit sen med att utveckla annan hårdvara, exempelvis smarta klockor och Nexus Player, som använder sig av Googles olika plattformar. 

Enligt Engadget, som har sett ASUS VR på plats, har headsetet i nuvarande form läderremmar och ”ögondelen” är inramad av silverfärgad metall. Den är tänkt att användas som Samsung Gear VR, fast med en Asus Zenfone istället för en Galaxy S7. Asus VR har en pekplatta och knappar på sidan som är tänkta att användas för att navigera runt i systemet. Tyvärr så finns det inga fler uppgifter kring enheten, och det är inte ens säkert att den någonsin kommer i en konsumentversion, eller att den ser ut som den inglasade prototypen om den lanseras på riktigt. Men om den nuvarande trenden håller i sig så finns det snart, oavsett vilken tillverkares toppmodell man vill lägga vantarna på, ett VR-alternativ som komplement. 

Källa