Nougat-uppdateringar

Asus Zenfone 3 får nu Android 7.0

Dagens andra Nougat-uppdatering står Asus för, som börjat skicka ut Android 7.0 till Zenfone 3.

Publicerad Uppdaterad

Asus meddelar att Android 7.0 Nougat finns att ladda ner direkt till mobilen nu för Asus Zenfone 3, och att Zenfone 3 Deluxe får uppdateringen senare under veckan.

Utöver de vanliga nyheterna i Android 7.0, bland annat möjligheten att dela skärmen i två och köra två olika appar, och förbättrat strömsparläge när man är ute och går med mobilen i fickan, skriver Asus om uppdateringen att den "utöver prestandaförbättringar i touch och gränssnittsuppdateringar även innebär buggfixar samt en rejäl uppstädning av appar och genvägar i Zenfone 3’s operativsystem ZenUI."

Provat att uppdatera

Efter att ha uppdaterat det exemplar av Asus Zenfone 3 som vi har kan vi dock konstatera att skillnad mot tidigare inte är särskilt stor och att det mesta känns igen. Ett fåtal appar har försvunnit från applistan, till exempel systemuppdatering som nu hittas i inställningsmenyn istället. 

Det kan dröja upp till en vecka innan du får en notifiering om att installera uppdateringen, men har du en Zenfone 3 kan du själv gå in i inställningarna och uppdatera telefonen om du är otålig.