Klocka och budgetplatta

Asus Zenwatch: Snygg design i glas och läder

Asus har nu officiellt lanserat klockan Zenwatch, samt en ny version av budgetplattan Memopad 7.

Publicerad Uppdaterad

Zenwatch var Asus stora dragplåster på IFA-mässan i Berlin. Under presentationen framkom att klockan använder Googles eget system Android Wear, vilket även LG:s klockor gör, så för att profilera sig har Asus varit tvugna att se till andra lösningar än grundfunktionaliteten. Asus satsar bland annat på designen, med läderarmband, rundad glasskärm och rundade former som ska förta känslan en smula av att det är en rätt stor och fyrkantig klocka.

Utöver standardfunktionerna i Android Wear, vilka främst fokuserar på att du ska få notifieringar från appar i din mobil, har Asus lagt in en del egna smarta funktioner. Om du till exempel tappat bort telefonen kan du knacka på klockan så ringer telefonen så du kan hitta den. Du kan tysta inkommande samtal genom att lägga handen över klockan, och du kan fjärrstyra mobilens kamera med klockan. Stegräknare finns förstås integrerad.

Priset på Asus Zenwatch ska ligga på 199 euro, det vill säga drygt 2000 kronor. Vi har ännu inga uppgifter om säljstart.

Den nya Memopad 7 är precis som sin föregångar en budgetplatta, med ett pris på runt 2000 kronor. Men denna gång får du klart respektabla specifikationer för pengarna. Designen leder tankarna till en tunn handväska och sticker ut lite. Sjutumsskärmen har upplösningen 1920 x 1080 pixel, och processorn är en 64-bitarshistoria från Intel som ska bli intressant att utvärdera i prestandatester. Värt att notera är att plattan är 8.3 mm tjock och endast väger 269 gram.