Ny trend tycks vara på gång

Även Asus planerar en gamingtelefon

Efter Razer Phone och Black Shark tycks det vara dags för ännu en gamingtelefon, och den här gången är det Asus som sägs vara på gång med en enhet.

Publicerad Uppdaterad

Konceptet med gamingtelefoner tycks av allt att döma vara en trend i vardande. Huruvida de verkligen behövs kan man diskutera. Men både speltillbehörstillverkaren Razer och Xiaomi-backade Black Shark har uppenbarligen sett någon form av marknadspotential. Razer Phone utmärker sig med en ovanligt snabb skärm (med en uppdateringsfrekvens på hela 120 bilder per sekund) medan Black Shark har satsat på ren processorkraft. Och nu återstår det att se hur Asus väljer att differentiera sig. Nu har nämligen de också aviserat att man har en gamingtelefon på gång. 

Avslöjades av vd:n

Det var i samband med att Asus öppnade en ny butik i Filippinerna som vd:n Jerry Shen lät meddela att man kan förvänta sig en gamingfokuserad smartphone från Asus framöver. Med tanke på att Asus har en rätt gedigen erfarenhet från gamingvärlden, inte minst med sina gamingorienterade laptops, så är steget inte jättelångsökt. Några detaljer om den kommande enheten ville Shen tyvärr inte avslöja och inte heller när den kan tänkas släppas. Nu återstår det att se vad som händer med hela företeelsen, som nu tycks ha genererat ett litet segment i smartphonevärlden.

Källa