1
1
https://www.mobil.se/nyheter/aven-samsungs-3-nm-teknik-ar-forsenad
570823
Nyheter
falskt
Samsung försenad

Även Samsungs 3 nm-teknik är försenad

Tidigare rapporter har informerat om att Apple antagligen inte kommer att komma över 3nm processteknik-chip till sin nästa Iphone. Nu verkar det som om Samsung sitter i samma båt.

Förra veckan kom en rapport om att TSMC inte skulle vara färdiga att massproducera sin 3nm processteknik i tid för att Iphone 14 skulle kunna utnyttja dem i sitt chip. Det skulle ha kunnat innebära att Apple fick nöja sig med 4nm processteknik och att Samsung skulle bli först med den snabbare och mer energisnåla 3nm processtekniken. Men nu kommer rapporter om att även Samsungs produktion av 3nm processteknik är försenad. Samsungs planer var att byta ut konstruktionen på sina chipsets, men enligt rapporter har de inte fått ordning på den nya designen och därav förseningen. 

Vad innebär nu det här då? Ja, det är lite oklart än så länge, vilka som blir först med 3nm processteknik återstår att se. Som det ser ut nu får både Apple och Samsung nöja sig med 4nm processteknik till nästa generation av sina respektive flaggskepp.