Kasta ut plånboken

Avinstallera plånboken i Ios 16.1

Ledtrådar tyder på att det blir möjligt att avinstallera plånboken i Ios 16.1.

Publicerad Uppdaterad

I och med att Apple har släppt en betaversion av Ipad OS 16.1, där man hoppar över version 16.0, har kodgrävare som dissekerar programmeringen i operativsystemet upptäckt ledtrådar för vad som kan komma i Ios 16.1. Apple har visserligen inte hunnit släppa Ios 16.0 ännu, men då Ipad OS baserar sig en hel del på Ios dyker det upp ledtrådar om vad som kan komma i Ios längre fram.

En sådan detalj som har dykt upp är möjligheten att avinstallera Plånbok-appen, något som inte har varit möjligt tidigare. Plånbok är en av de förinstallerade apparna som har varit en del av operativsystemet, men det kan alltså komma att förändras.

Det finns inte någon officiell förklaring till varför Apple verkar vara på gång att göra ett sådant ingrepp för en app som behövs bland annat för Apple Pay, men det troliga är att det är ett drag för att hantera de allt vanligare anklagelserna för att utnyttja en monopolställning för betalningar.

Apple har redan en del förändringar kring detta som uppges komma i Ios 16 som att webbläsare från tredje part ska kunna använda Apple Pay, och att Tap to Pay-funktionen ska fungera med tredjeparts-appar.

Plånboken är bara ytterligare en app i raden av appar som har blivit raderbara i tidigare betaversioner, exempelvis apparna Hälsa, Hitta och Klocka.

Källa