Omfattar både Android-enheter och Google Nest-enheter

Både i Android och i Nest: Google lanserar stöd för Matter

Nu tar flera av Googles produkter plats i det nya smarta hemmet.

Publicerad Uppdaterad

Google meddelar att man nu har lanserat stöd för Matter, den nya universella standarden för smarta hem som gör det lättare för enheter från olika tillverkare att prata med varandra.

De senaste veckorna har Google släppt uppdateringar för en rad av sina Nest-enheter vilka inkluderar stöd för Matter. De Nest-produkter som har uppdaterats är Mini, Audio, Hub, Hub Max, Wifi Pro, Home samt Home Mini.

Det är inte bara Nest-produkter som har fått stöd för den nya standarden, även Android har uppdaterats för den nya standarden. Alla Android-enheter som kör minst Android 8.1 och där Google Play Services har uppdaterats till version 22.48.14 eller senare är nu kompatibla med Matter. Det inkluderar även att Android-funktionen ”Fast Pair” har stöd för Matter.

Google säger också att man samarbetar med ett flertal andra i branschen inklusive Eve, Meross, Nanoleaf, Philips Hue och Tuya för att få så många enheter som möjligt att fungera med Matter. Av dessa har exempelvis Eve redan börjat rulla ut sitt stöd för standarden. I början av 2023 kommer man även att implementera Matter i Google Home-appen för Ios.

Källa