Annons

Ballmer: Nästa Windows Mobile inte allt vad folk vill ha

Microsofts vd Steve Ballmer ställdes nyligen mot väggen när han mötte it-chefer på ett seminarium i Washington. Han fick erkänna att Windows Mobile 7 som kommer först 2010 kan konkurrera med de bästa mobilerna idag.

Publicerad Uppdaterad

Det var en av besökarna som enligt rapporter från flera medier frågade Ballmer om hur man skulle tackla hotet från Apples Iphone och Googles Android. Frågeställaren som var IT-chef hävdade att många anställda själva tog in Iphone och Androidmobiler i företaget och att man hade svårt att motivera dem att istället använda Windows Mobile som it-avdelningen föredrog.

- I din presentation här visar du upp en Windowsmobil som inte ens fungerar här i USA med ett operativsystem som inte ens släppts, sa frågeställaren enligt AllthingsD.

Det handlade alltså om HTC:s nyheter som lanserades under Mobile World-mässan i februari och Microsofts Windows Mobile 6.5 som Ballmer fick medge inte riktigt ger folk vad de vill ha.

Steve Ballmer svarade genom att berätta att Microsoft i år har en viktig lansering som kommer ut, i form av just Windows Mobile 6.5.

- Det är inte den fullständiga lansering med alla önskvärda funktioner vi hade velat ha det här året med det som folk efterfrågar. Det kommer först i Windows 7 som kommer under 2010, sa han.

Microsofts vd lovade att de skulle göra sitt bästa för att hjälpa it-chefen i argumentationen mot användarna.