https://www.mobil.se/nyheter/bang-olufsens-nya-hogtalare-har-stod-for-google-assistant
565782
Nyheter
AI-assistent i lyxförpackning

Bang & Olufsens nya högtalare har stöd för Google Assistant

Den som vill ha Google Assistant förpackad i lyxigast tänkbara hårdvara har fått ett nytt alternativ att överväga. Detta i form av Bang & Olufsens högtalare Beosound 1 och Beosound 2, som båda har stöd för Googles AI-assistent.

Google Home i all ära, men inte är det de snyggaste högtalare som finns på marknaden. De låter i ärlighetens namn även mest okej, och för vissa användare är okej inte gott nog när det kommer till ljudkvalitet. Har man gott om pengar så kan i så fall de danska lyx-hifi-tillverkarna Bang & Olufsens 360-gradershögtalare med namnen Beosound1 och Beosound 2 vara något att titta närmare på. De har nämligen stöd för AI-assistent och med hjälp av knappar på ovansidan av högtalarna kan man spela upp spellistor, streama radio eller få uppgifter om dagens väder. 

Dyra pjäser

Som alltid när det gäller ljudprylar från Bang & Olufsen som kan man utgå från två saker: Att det låter väldigt bra, samt att man får betala mycket pengar. Ingen av högtalarna har ännu begåvats med något svenskt pris, men Beosound 1 ska kosta 1 500 Euro nere på kontinenten, och Beosound 2 ska man få ge 2 000 Euro för. Högtalarna ska enligt B&O släppas i samband med att stöd för Google Assistant rullas ut på olika marknader, vilket ju är just nu i Sveriges fall, men när en nordisk lansering blir aktuell är i nuläget oklart.