Bättre men långt ifrån bra

”Bara 50 000 exemplar av Essential Phone sålda”

Redan tidigare i år kom uppgifter som tydde på att det går oerhört trögt rent försäljningsmässigt för Android-skaparen Andy Rubins Essential Phone. Nu kommer siffror som visar att situationen kanske inte var riktigt så alarmerande som man först trott, men som ändå pekar på ett minst sagt svalt intresse.

Publicerad Uppdaterad

Ibland är det svårt att veta hur man ska förhålla sig till saker och ting. Låt oss säga att du förlorat alla dina besparingar och bara har 100 kronor kvar, men så hittar du en tusenlapp på gatan. Finns det anledning att vara glad i det läget? Ungefär så känns uppgifterna om att Android-grundaren Andy Rubins telefon enligt hyfsat tillförlitlig statistik har sålts i 50 000 exemplar. Det är förstås inga vidare siffror, men å andra sidan långt ifrån så illa som de uppskattningsvis 5 000 exemplar det tidigare cirkulerat uppgifter om. Vi kan hur som helst konstatera att det hela är intressant. 

Tillförlitlig statistik

Essential har inte gått ut med några officiella försäljningssiffror, så det är förstås inte helt säkert att uppgifterna stämmer. Men källan är ändå tämligen tillförlitlig då det handlar om antal installationer av kamera-appen till Essential Phone, något som är baserat på statistik från Googles Playbutik. Om något så är siffrorna aningen för generösa, eftersom appen kan ha laddats ned ytterligare en gång av en person som köpt en begagnad enhet. Appen kan också ha laddats ned flera gånger av Essential själva i testsammanhang. 

Prissänkningen tycks ha fungerat

Essential har sänkt priset på telefonen ett antal gånger vid det här laget, något som kan ha fått önskvärd effekt. Ganska nyligen förekom uppgifter om att bara 5 000 enheter skulle ha sålts, något som alltså tycks ha förändrats i ett nafs. Eller så var helt enkelt de uppgifterna direkt missvisande. Men att man får extremt mycket telefon för pengarna råder det knappast något tvivel om. Och 50 000 exemplar räcker faktiskt för att generera en rätt rejäl intäkt för Essential, eftersom man är en liten startup med förhållandevis små omkostnader. 

Källa