1
1
https://www.mobil.se/nyheter/bara-en-android-uppdatering-till-nya-oneplus-nord
569506
Nyheter
falskt
Oneplus lägger sig under branschnormen

Bara en Android-uppdatering till nya Oneplus Nord

Oneplus Nord N10 5G och N100 får bara en stor uppgradering - till Android 11.

Medan många andra tillverkare som Samsung, Google och Microsoft har ökat mängden uppgraderingar till tre kommande Android-generationer, går Oneplus närmast åt motsatt håll med sina senaste telefoner Nord N10 5G och N100. Eftersom telefonerna levereras med Android 10 betyder det i praktiken att den enda stora uppgraderingen kommer att bli till Android 11. Detta trots att Nord N10 5G och N100 lanserades efter OnePlus 8T som levererades med Android 11.

Oneplus kommer dessutom bara att leverera säkerhetsuppdateringar i två år, vilket är ett år mindre än vad som kan anses vara normen bland telefontillverkare. Enligt ett uttalande från Oneplus till publikationen Androidcentral beror det på att man anser att det ligger i linje med branschstandarden för vad man kallar "smartphones in more affordable price ranges".

De flesta tillverkare utlovar två generationsuppdateirngar av Android och tre års säkerhetsuppdateringar där Motorola har varit ett av få undantag som gått under de gränserna, medan Samsung, Google och Microsoft tvärtom åtagit sig längre uppdateringsstöd.