Alla får inte nya A16

"Bara Iphone 14 Pro får ny systemkrets – Iphone 14 kvar på A15-chippet"

De vanliga modellerna av Iphone 14 uppges få nöja sig med befintliga A15 Bionic.

Publicerad Uppdaterad

Det kommer bara att vara Iphone 14 Pro-modellerna som kommer att få nya systemkretsen A16, medan vanliga Iphone 14 behåller den befintliga A15 Bionic. Det hävdar Apple-analytikern Ming-Chi Kuo. Det skulle i så fall betyda att det bara blir den 6,1 tum stora Iphone 14 Pro och den 6,7 tum stora Iphone 14 Pro Max som får den nya systemkretsen, medan de lika stora Iphone 14 och Iphone 14 Max får samma systemkrets som redan sitter i Iphone 13-modellerna. Uppgifterna talar alltså även om något som vi hört uppgifter om tidigare, att Iphone 14-serien inte får någon Mini-modell. 

Om de olika chippen i olika modeller beror på en uttalad strategi för att differentiera Pro-modellerna från de vanliga modellerna eller om det är en effekt av svårigheter med kretsbrist, det har det inte sagts något om.

En annan skillnad som har tagits upp tidigare är att alla Iphone 14-modellerna kommer att få 6 gigabyte arbetsminne, men att de vanliga modellerna får LPDDR 4X-minnen medan Pro-modellerna får effektivare LPDDR 5-minnen som är upp till 1,5 gånger snabbare och upp till 30 procent strömsnålare.

Källa