Annons

Fler enheter

Bärbart Windows 10 på IFA

Fler bärbara enheter med Windows 10 ska presenteras på mässan.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft var blygsamt aktiva på mobilmässan IFA 2014 med tre lanserade budgetmobiler och ett par tillbehör. Detta året ser det ut att bli ändring på det. Nick Parker, vice ordförande för Original Equipment Manufacturer (OEM) Division, berättade i går om Microsofts planer inför IFA 2015. Parker ska enligt ett pressmeddelande demonstrera flera enheter med Windows 10. Bland annat både renodlade surfplattor och hybrider, bärbara datorer och spelenheter samt all-in-one-datorer. Någon garanti för att vi får se några av de budgettelefoner eller flaggskepp med Windows 10 installerade som Microsoft talade om tidigare står inte med i meddelandet.

Den globala jätten har ett operativsystem som, när mässan äger rum i september, precis har passerat en månads livstid och ytterligare en version för mobiltelefoner som då bara bör ligga några månader från släpp. Windows 10 förväntas bli ett av företagets största och sista släpp. Det ska ges bort gratis inom ett års tid från släppet i slutet av denna månaden till de med licensierade versioner av Windows 7, Windows 8.1 och Windows Phone 8.1. Microsoft vill föra  användare vidare från de äldre systemen till det nya. Om användare föredrar att stanna kvar efter uppgraderingen eller inte och istället ber om en biljett tillbaka får vi se efter släpp.

Demonstrationen kommer att äga rum under företagets keynote, “Windows 10 Lights up New Devices”, den fjärde september klockan 15:00 i Berlin, samma tid som i Sverige.