Finns många enkla tricks

Barn har redan lärt sig kringgå skärmtidsbegränsningen i IOS 12

Apple lanserade med IOS 12 möjligheten att på en rad olika sätt begränsa barns skärmtid. Men barnen tycks redan ha klurat ut hur man kan kringgå saken.

Publicerad Uppdaterad

Familjefunktionen i IOS 12, som medger att föräldrar sätter gränser för skärmtiden på enheterna, är bokstavligt talat rena barnleken att kringgå. Det framgår nämligen av ett antal inlägg på forumet Reddit, där föräldrar redogör för hur deras barn lyckats ta sig runt restriktionerna som de satt upp. En av de många lösningarna är till exempel att helt enkelt ställa tillbaka klockan eller datumet på telefonen, något som till och med går att göra även om telefonen för tillfället skulle vara låst med skärmtidsverktyget. 

Inga hack, direkt

En annan och lite mer avancerad metod som börjat praktiseras bland barn är att radera vissa spel och sedan hämta hem dem via molnikonen i App Store, när de andra spelen blivit låsta. Det handlar med andra ord inte om några avancerade hack, utan snarare om listiga sätt att lura IOS. Det lär således sannolikt inte dröja innan Apple väljer att adressera problemet, och en kommande uppdatering kan mycket väl sätta stopp för saken. 

Källa