Välkomna förändringar

Bätte Xperia 1-kamera med färsk uppdatering

Flera kamerarelaterade detaljer – och även en del annat smått och gott – har förbättrats avsevärt med den senaste uppdateringen för Sonys Xperia 1.

Publicerad Uppdaterad

Den nya uppdatering som rullats ut för Sonys flaggskepp Xperia 1 heter 55.0.A.6.56 och är inte någon större uppdatering. Men den innehåller trots det en rad förbättringar som lär falla de flesta användare i smaken. Om du inte fått den ännu så finns ingen anledning till oro, då den tycks rullas ut i omgångar, något som kan ta några dagar. Men det finns mycket trevligt att se fram emot. Inte minst så innehåller uppdateringen en rad kamerarelaterade förbättringar. Dels så har man förbättrat zoomassistenten på telefonen, dels ska bilderna bli mer stabila, och dessutom har man optimerat kameragränssnittet ytterligare. 

Utöver det så har man även förbättrat bluetoothuppkopplingen så att tillkopplade hörlurar inte förlorar kontakten med telefonen lika lätt som tidigare, och man har även genomfört ett antal förändringar i systemet för resurshantering, som förhoppningsvis ska kunna ge telefonen lite bättre batteritid. Det ingår självfallet ett antal säkerhetsfixar i uppdateringen också. Ett antal andra Xperiatelefoner har också begåvats med uppdateringar på sistone, bland annat Xperia XA 1 Plus och Xperia L3. 

Källa