Här är komponenterna på insidan av Apples nya enheter

Batterikapacitet och arbetsminne i nya Iphone-modellerna avslöjade

Apple pratar inte i samma utsträckning som andra tillverkare om vilka komponenter som sitter under skalet på de telefoner man tillverkar. Men det är oftast en rätt smal sak att ta reda på ändå, och nu har det mesta avslöjats.

Publicerad Uppdaterad

Apple har en tradition av att inte avslöja vissa detaljer om sina Iphone-enheter, och syftet med den saken är något som kan ge upphov till näst intill evighetslånga diskussioner. Framför allt så brukar Apple inte uppge hur mycket arbetsminne eller hur stora batterier enheterna är försedda med. Det kan vara frukten av att siffrorna oftast är aningen mindre imponerande än hos konkurrerande Android-flaggskepp, men samtidigt kan det förstås vara så att Apple vill tona ned just de specifikationernas betydelse för den slutliga användarupplevelsen. Oavsett skälet, så är många förstås nyfikna. Förr eller senare avslöjas ju de här sakerna ändå, och det är precis vad som nu också har skett med Apples pinfärska XS-, XS Max- och XR-enheter.

Mindre batteri

Den kanske mest intressanta detaljen med årets Iphone-modeller är att XS – det vill säga den regelrätta uppföljaren till förra årets Iphone X – har fått ett mindre batteri. Iphone X har dessutom två battericeller medan XS har fått en enda L-formad cell. Kapaciteten har även sjunkit från 2 716 mAh till 2 658 mAh, något som är intressant med tanke på att den nya telefonen ska ha bättre batteritid. Det kan förstås handla om att den nya A12-processorn är mer resurssnål. 
I modellen XS Max sitter ett batteri på 3 174 mAh, men det finns ingen tidigare Iphone-modell som känns relevant att jämföra med. Vi kan bara konstatera att det är det största Iphone-batteriet någonsin. I XR-modellen sitter ett större batteri än det i både Iphone XS och Iphone X, närmare bestämt med en kapacitet på 2 942 mAh. 
Vad gäller arbetsminnet så har de båda XS-enheterna 4 GB RAM, medan XR har 3 GB. 

Källa