https://www.mobil.se/nyheter/battre-fingeravtryckslasare-efter-uppdatering-av-galaxy-s10-och-s10
566888
Nyheter
Användare vittnar om snabbare upplåsning

"Bättre fingeravtrycksläsare efter uppdatering av Galaxy S10-telefoner"

Samsung har rullat ut en uppdatering som förbättrar fingeractrycksläsaren på telefonmodellerna Galaxy S10 och S10 Plus. Exakt vad man gjort är dock oklart.

Samsung har rullat ut en smärre uppdatering på bara 6,9 MB till sina telefonmodeller Galaxy S10 och S10 Plus. Uppdateringen innehåller ett biometriskt säkerhetspaket som ska förbättra enheternas ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsare. Samsung har dock inte bifogat någon lista med vilka förändringar man genomfört, så exakt på vilket sätt fingeravtrycksläsaren blivit bättre och/eller säkrare är i nuläget oklart. 

Bara att vackert vänta

Vissa användare vittnar på diverse forum om att deras telefoner går att låsa upp avsevärt snabbare efter uppdateringen. Långt ifrån alla användare har ännu fått uppdateringen, och eftersom det inte handlar om en klassisk systemuppdateirng så går det inte att forcera nedladdningen av den manuellt. Den som sett fram emot en förbättring av fingeravtrycksläsaren får helt enkelt vackert vänta.

Åtgärdar inte problemen vi märkt

På Mobil har vi testat alla telefoner i S10-serien och haft varierande framgång med fingeravtrycksläsarna beroende dels på telefonmodell, dels på vem som provar och vilket grepp man har om telefonen. S10e med fingeravtrycksläsare på sidan har vi inte haft några problem med, men däremot i S10. Inte heller efter uppdateringen och efter att ha läst in fingret på nytt har vi kommit runt de fördröjningar i inläsningen som vi ibland märkt där.