Ny vikbar

Bekräftad lansering: Då kommer Huawei Mate X2 – får ny design

Bild från Huaweis Weibo-sida

Huawei har gått ut med ett lanseringsdatum för sin kommande vikbara telefon Huawei Mate X2. Den sker den 22 januari, men det finns flera frågetecken kring deras möjligheter att lansera den även utanför Kina.

Publicerad Uppdaterad

På det kinesiska sociala mediet Weibo har Huawei gått ut med information om att de snart kommer att lansera sin nästa vikbara smartphone Mate X2. Huawei verkar ha svängt vad gäller designen av den vikbara skärmen. Tidigare har Huawei använt sig av en design där skärmen är på utsidan av telefonen och menat att den design som används av Samsung och Motorola, det vill säga den omvända, med skärmen på insidan, inte var bra. Nu har Huawei gjort en tvärvändning och den teaserbild som används i Weiboinlägget visar att även Huawei nu använder sig av en design där skärmen sitter på insidan och därmed är mer skyddad när telefonen inte används. 

När Mate X lanserades i Kina så sålde den, enligt Huawei, slut på några minuter vid en så kallad flashsale. Då sades dock inte något om hur många exemplar av den då högt prissatta telefonen de faktiskt sålde, och strax därefter anordnades flera så kallade flashsales. 

Systemchippet i Mate X2 ska vara Kirin 9000, samma som i Mate 40 Pro, men med tanke på Huaweis situation i dagsläget är det oklart om de kan skrapa ihop så pass många att den kommer att dyka upp på någon annan marknad än den kinesiska. Bolaget ska medans tid fortfarande fanns gjort stora beställningar och byggt upp ett lager, men hur omfattande det lagret var är inte bekräftat.  

Lanseringen av Huawei Mate X2 är satt till den 22 fabruari.