One UI 6.1 får global utrullning

Bekräftat: Galaxy AI-funktionerna nu på väg till fler äldre Samsung-telefoner

Galaxy AI och därmed One UI 6.1 är på väg till flera äldre telefoner. Den globala utrullningen inleds 28 mars, bekräftas nu från flera länder. 

Publicerad Uppdaterad

Direkt översättning, Circle to Search, AI-skapad slowmotion i film, generativ AI för bildredigering och en rad andra funktioner är bekräftade ska komma. Det är alltså funktionerna från S24-serien som nu kommer även äldre Galaxy-telefoner tillgodo. 

Samsung i Kina och Samsung i Korea har bekräftat att uppdateringen börjar rullas ut den 28 mars. Även i USA börjar utrullningen då. Det betyder inte att alla får den då och det är inget sagt specifikt om Sverige, men vi kan i alla fall konstatera att den globala utrullningen alltså startar. Baserat på den informationen kan uppdateringen med Galaxy AI nå svenska användaren inom de kommande veckorna. Samsung brukar vara ganska snabba på att få ut sina uppdateringar.

De telefoner som berörs är förra årets toppmodeller, alltså Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE samt Galaxy Z Flip 5 och Z Fold 5. Även surfplattorna i Tab S9-serien nämns.