Pressinbjudningar utskickade

Bekräftat: Huawei presenterar nya flaggskeppet P30 i Paris den 26 mars

Det har tidigare cirkulerat obekräftade uppgifter om saken, men nu är det bekräftat: Huawei kommer att offentliggöra sitt nya flaggskepp P30 i samband med ett event i Paris i slutet av nästa månad.

Publicerad Uppdaterad

Huawei kommer att finnas på plats på Mobile World Congress i Barcelona, och det har förekommit uppgifter om att man kommer att visa upp en 5G-telefon med böjbar skärm i samband med det. På vilket stadium produkten man tänkt visa upp på MWC befinner sig är däremot högst oklart. En sak som däremot är helt säker är att vi inte lär få se det nya flaggskeppet P30 i samband med MWC. Huawei har nu nämligen skickat ut pressinbjudningar till ett P30-event i Paris den 26 mars, information som tidigare läckt ut från företagets polska sajt. P30 och P30 Pro är förstås uppföljarna till förra årets succételefoner P20 och P20 Pro, ett par enheter som på allvar etablerat Huawei som en av de största mobiltillverkarna i världen. 

Vill ”skriva om reglerna”

Inbjudan är märkt med hashtaggen #rewritetherules (skriv om reglerna), men någon mer konkret indikation på vad man menar med det finns inte. Bakgrundsbilden föreställer dock Eiffeltornet utan någon som helst skärpa, med undantag för en liten cirkel där man ser en del av tornet skarpt och på nära håll. Det hela är förstås en referens till telefonens kamera, som enligt obekräftade uppgifter ska bjuda på en mycket sofistikerad optisk zoom. Det har snackats om allt mellan 5 och 10x optisk zoom. Kameralösningarna har varit huvudnumret i Huaweis telefoner på senare år, och det finns förstås god anledning att tro att man fortsätter på den inslagna banan. Under mässan i Barcelona visade Huawei förra gången upp nya datorer i Matebook-serien och det är vad vi utöver den vikbara 5G-telefonen förväntar oss att få se även i år.

Källa