6S och 6S Plus?

Bekräftat: Nya Iphone lanseras 9 september

Apple har precis skickat ut den officiella inbjudan till presentationen av sin nästa smarta mobiltelefon.

Publicerad Uppdaterad

Evenemanget ska hållas onsdag den 9 september, klockan 19:00 svensk tid. Platsen blir Bill Graham Civic Center i San Francisco och inte Moscone Center som under tidigare år.

Som vanligt inför kokar näten med rykten och spekulationer inför den stundande Applelanseringen.

Analytikerna förväntar sig att företaget visar upp två nya telefoner - Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Skärmstorlekarna på de nya modellerna ska vara samma som förra året, det vill säga 4,7 och 5,5 tum. 

Många förhandstippar också att Iphone 6S får stöd för Force Touch, en teknik som introducerades i och med Apple Watch, och som gör det möjligt för enheten att skilja mellan hårda och lätta tryckningar på skärmen.

Det talas också om att nästa Iphone-modeller kommer i en ny färg: rosa guld, liknande den som Apple Watch Edition finns i.

En av de stora nyheterna för Iphone i höst blir ett nytt kamerasystem, uppger fler källor. Den nya kameran ska få en upplösning på tolv megapixel, vilket kan jämföras med åtta i nuvarande modellen. Stöd för 4k-inspelningar har också nämnts, något som exempelvis storkonkurrenten Samsung erbjudit i sina flaggskeppsmodeller sedan 2014.

Förutom nya telefoner kommer vi även att få se iOS 9, Watch OS2 och OS X El Captitan under kvällen. Det har också spekulerats i att Apple dessutom ska visa upp en ny Ipad, möjligen den större Ipad Pro, samt nästa Apple TV.

Precis som tidigare kommer Apples stora höstjippo att sändas live till Iphone, Ipad, Apple TV och Safari. Nytt för i år att det även ska gå att se sändningen i webbläsaren Edge till Windows 10. 

Mobil.se kommer självklart att rapportera om kvällens händelser så stay tuned, som en brukar säga.