Tomt hos svenska återförsäljare

Bekräftat: Xiaomi 13 Ultra kommer inte till Sverige

Xiaomi väljer att inte ta in kameramobilen Xiaomi 13 Ultra till Sverige eller Norden, men till flera andra europeiska länder kommer den.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har precis släppt Xiaomi 13 Ultra i Europa och det till ett pris på 1500 euro, motsvarande ett svenskt pris på cirka 17 500 kronor. Till Sverige kommer dock inte Xiaomi 13 Ultra. Det bekräftar Xiaomi Norden för Mobil. Det är alltså fortsatt framöver Xiaomi 13 Pro som är bolagets främsta flaggskepp här i Sverige. 13 Ultra som tar det 13 Pro erbjuder och adderar vässad optisk design, mer extrem optisk zoom och förbättringar på flera andra plan. Ultra har även större batteri, men långsammare snabbladdningsstöd än 13 Pro.

Xiaomi 13 Ultra har släppts till försäljning i till exempel Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien. Även tidigare år har vi i Sverige blivit snuvade på toppmodellen. Xiaomi Mi 11 Ultra släpptes med mycket begränsad tillgång och Xiaomi 12S Ultra från 2022 kom aldrig till Sverige utan då fick vi snabbtesta ett exemplar med kinesisk mjukvara.