Kompakt version tycks vara på gång

Benchmarktest kan ha avslöjat Galaxy S9 Mini

Varje gång Samsung släpper ett nytt Galaxy-flaggskepp så börjar rykten om en kommande Mini-version inom kort att cirkulera. Så även den här gången. Och nu kommer uppgifter som tyder på att det faktiskt också kan ligga något i påståendena. Detta i form av ett benchmarktest som skvallrar om en mindre version av Galaxy S9.

Publicerad Uppdaterad

Det var bloggen Nashville Chatter som först upptäckte testresultaten för den påstådda Mini-versionen av Galaxy S9, en enhet som har modellbeteckningen SM-G8750. Resultaten finns på benchmarkingsajten Geekbench, och av den data som finns om den testade telefonen framgår att enheten har en åttakärnig Snapdragon 660-processor från Qualcomm med en klockfrekvens på 1,84 GHz. Internminnet ligger på 4 GB och enheten kör Android 8.0 Oreo. Vi ska dock påpeka att den här typen av information inte är något bevis utan tvärtom enkelt kan fejkas.

Testades helt nyligen

Benchmarktestet genomfördes om det är autentiskt den 2 april, det vill säga för bara ett par dagar sedan. Att dra några större växlar på poängen i testet är som kanske bekant ofta ganska meningslöst, men telefonen får hur som helst ett riktigt bra single core-resultat på 1 619 poäng, medan multi core-resultatet på 5 955 får anses vara hyggligt för en enhet i mellansegmentet. När en eventuell Mini-version av Galaxy S9 skulle kunna vara aktuell för lansering är högst oklart, men om den släpps lär den sannolikt få en betydligt mildare prislapp än den ordinarie S9-enheten. Hur mycket gemensamt med S9 som enheten i så fall har återstår att se. Senast Samsung släppte en mini-version i Sverige ar när Samsung Galaxy S5 Mini släpptes och sedan dess har det istället varit Sony som gjort sig kända för sina Compact-verisoner av sina flaggskepp där man kombinerar prestanda och funktioner med ett litet, smidigt format.

Källa