Böjtålig

Bendgate påverkade Moto Z:as formgivning

Lenovo har i ett blogginlägg förklarat att de blev påverkade av ”Bendgate” och att det hade konsekvens materialval för Moto Z.

Publicerad Uppdaterad

Youtube, denna eviga källa av allt mellan himmel och jord - i videoformat. Någonstans i denna massiva mikrokosmos så finns det människor som provar olika saker. En del testar grafikkort, andra testar cyklar och vissa testar mobiler. Några av de sistnämnda kom fram till ett speciellt test, nämligen att se hur böjbar en mobil är. 

Katalysatorn var ”Bendgate”, som uppstod efter att flertalet Iphone 6- och Iphone 6 Plus-kunder började rapportera att deras mobiler böjde sig utan provokation. Det sistnämnda en definitionsfråga, men vi får anta att sätta sig ner med mobilen i byxans bakficka inte räknas som oresonligt användande. Så logiken bakom det ”nya” böjtestet var ”klarar mobilen av att man har den i bakfickan och sätter sig ner”. Den enklaste lösningen skulle självklart vara att inte ha mobilen i bakfickan, men det är inte alla som köper det argumentet. 

Efter Bendgate blev det standard i vissa testkretsar att se hur mycket mobiler klarar av innan de böjs. Någon kanske skrattar åt det hela, andra kanske blir upprörda å konsumenternas vägnar, Lenovo reagerade med att välja ett väldigt oböjbart material för Moto Z. 

”Vi gick sen vidare till skalet – medvetna om att ”bendgate” skulle kunna vara ett potentiellt problem med en så tunn enhet, vi använde en unik rostfritt flygplansgradigt stål skal som är 85 procent starkare än våra konkurrenters, samtidigt som enheten hölls så lätt som möjligt.”, skriver Lenovo i ett blogginlägg som handlar om hur de tog fram Moto Z och Moto Mods.

Undrar vad nästa ”gate” kommer att vara?   

Källa