Lägre försäljning än väntat

Besvikelse över Windows Phone 7

Microsoft meddelade nyligen att man levererat 1,5 miljoner enheter med nya Windows Phone 7. LG som är en av tillverkarna är besvikna över försäljningssiffrorna.

Publicerad Uppdaterad

Webbplatsen Pockel-lint har pratat med James Choi som är marknadsansvarig på LG Electronics och han utrycker missnöje med deras försäljning av Windows Phone 7-mobiler.

– Vi hade höga förväntningar på systemet, men de har inte infriats, säger han till Pocket-lint.

Flera webbsajter, bland annat Cnet och Techcrunch rapporterar om Microsofts försäljningssiffror, men påpekar också att det inte handlar om 1,5 miljoner telefoner som säkert används. Istället hänvisar siffran som Microsoft redovisat till hur många exemplar man sålt till operatörer och återförsäljare. Det är alltså inte klart hur måga av dessa som nått slutanvändare.

LG har samarbetat med Microsoft sedan arbetet med Windows Phone 7 startade och Choi anser att systemet är väldigt enkelt att använda och tilltalar en stor grupp människor. Om något så kan James Choi se att just enkelheten kan skrämma bort andra användargrupper.

– Teknikintresserade kan tycka att Windows Phone 7 är lite tråkigt efter en vecka eller två, säger han.

LG kommer dock att fortsätta erbjuda telefoner med Windows Phone 7 och tvärt emot vad man skulle kunna tro är orsaken Googles populära mobila operativsystem Android. Det kan helt enkelt vara farligt för LG att vara allt för beroende av bara ett operativsystem och eftersom LG har flera modeller med Android spelar Windows Phone 7 en viktig roll genom att skapa mer balans.

För att Windows Phone 7 ska få större genomslagskraft tror Choi att det måste komma flera telefoner i lägre prisklasser, något som idag effektivt stoppas av Microsofts teknikspecifikationer för telefoner med Windows Phone 7.

En första uppdatering av Windows Phone 7 är utlovad nu i januari och ska innehålla bland annat klipp och klistra och förbättringar i Marketplace, programbutiken i Windows Phone där det idag finns cirka 6000 appar.