Annons

Nu fungerar den även med Bank ID

Betaversionen av IOS – så testar du IOS 13 i din Iphone redan idag

Äntligen kan alla som installerat betaversionen av Apples IOS 13 swisha och kolla bankkontot med telefonen igen.

Publicerad Uppdaterad

Bank ID, och kanske framför allt Mobilt Bank ID, har blivit en så naturlig del av de flestas vardag att man nästan glömmer hur vingklippt man blir utan möjligheten att identifiera sig med telefonen. Därför kom det nog som en riktig kalldusch för många som valde att gå över till betaversionen av kommande IOS 13 när det visade sig att just Bank ID inte fungerade med förhandsversionen av operativsystemet. Utan Bank ID framför allt inget Swish och ingen internetbank. Företaget Finansiell ID-teknik, som ligger bakom Bank ID, utlovade en uppdatering med stöd för IOS 13 till juli månad. Och det löftet höll man bevisligen, för nu är den äntligen här. 

Den som tidigare tvekat, men känner att det därmed nu är läge för en uppdatering till IOS 13, bör dock ta det lite piano. Att Bank ID nu fungerar med IOS 13 betyder förstås inte att alla andra appar som använder sig av Bank ID också fungerar med IOS 13, något som förstås inte går att upptäcka på egen hand förrän man loggat in till dem med hjälp av just Bank ID. Kolla med andra ord upp att den app du har tänkt använda har stöd för IOS 13 innan du plockar hem betaversionen. Den som vill vara helt säker på att saker och ting fungerar som de brukar bör i största allmänhet hålla sig ifrån betaversioner av operativsystem, och IOS 13-betan har fortfarande en del buggar.

Så testar du IOS 13 redan idag

Apple släpper betaverisoner av sina operativsystem både till mjukvaruutvecklare och till vanliga användare. Utvecklare behöver mjukvaran för att kunna testa sina apar innan systemet släpps och som konsument är du kanske intresserad av att prova mest av nyfikenhet, men har givetvis möjlighet att bidra med felrapporter så att Apple hinner fixa problem innan programvaran når alla Iphones. Det är bara några dagar sedan som Apple släppte den första publika betaverisonen av IOS 13.

Att installera betaversionen av IOS 13 är numera faktiskt riktigt enkelt. När du anmält dig och följt instruktionerna på Apples sajt (det gör du här) så dyker betaverisonen upp som en vanlig systemuppdatering. Eftersom det handlar om programvara som inte är färdig är det dock viktigt att du först gör en backup av din enhet så du inte förlorar någon information. Då kan du dessutom återställa din enhet om du skulle tröttna på buggar och vill gå tillbaka till den IOS-version du hade.

Anmälan till beta-test av IOS 13 hittar du här: Apples sajt för beta-test.