https://www.mobil.se/nyheter/bevis-for-att-iphone-ska-fa-plats-for-dubbla-simkort
565650
Nyheter
Stöd i nya IOS-betan

Bevis för att Iphone ska få plats för dubbla simkort

Det är i den femte betaversionen av kommande Ios 12 som man hittat referenser till ett kommande stöd för dubbla sim i Iphone.

Beta 5 av Ios 12 är framförallt tillgängligt för mjukvaruutvecklare och anledningen är att de ska kunna testa sina appar och därmed vara förberedda när systemet når användare senare i år. Nu har sajten 9to5mac i denna betaversion av Ios upptäckt hänvisningar till ett kommande stöd för dubbla simkort. Det här handlar alltså om stöd i mjukvaran och garanterar inte att nästa Iphone får plats för två simkort, men samtidigt bekräftar det att Apple verkligen arbetar med funktionen. 

Två fysiska kort

Det är i en modul för felrapportering som man hittat referenser till dels “second SIM status” och även till “second SIM tray status”. Att just simkortplats, en fysisk sådan, nämns innebär att det ska handla om två fysiska simkortplatser och inte som Apple haft i Ipad, fysisk simkortplats med en ytterligare esimplats. 

Vanlig funktion

Från att ha varit relativt ovanligt är idag möjligheten att ha dubbla sim i sin telefon relativt vanligt i Sverige och snarare regel än undantag. Förutom att till exempel kunna ha arbetstelefon och privat mobil i en och samma enhet är dubbla simkortplatser särskilt användbart när man är utomlands och vill komplettera med ett lokalt simkort för att spara pengar eller på marknader där priserna för samtal gör det förmånligt att komplettera med olika abonnemang.

Ios 12 visades upp av Apple i början av juni och vi räknar med att systemet släpps i september tillsammans med de nya IPhone-versioner som Apple väntas släppa då.