Annons

Quad HD

Bilder läcker på Lumia 950

Två bilder från förra veckan ser ut att stämma efter att nya bilder har läckts på prototyper för de kommande modellerna från Microsoft.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har bytt strategi till att fokusera på telefoner inom yttersegmenten lågbudget och flaggskepp. Två prototyper på flaggskepp från Microsoft har vi känt till sedan förra veckan. De två sägs ha kodnamnen Talkman, som sägs bli Microsoft Lumia 950, och Cityman som ryktas vara Lumia 950 XL. Nu har nya bilder dykt upp via de kinesiska forumen Weibo och Wpxap, och Microsoft Central säger att man har bekräftat att bilderna är både fräscha och äkta.

I en av bilderna så får vi se baksidan i ett skyddande skal. Enligt uppgift så ska de här skalen vara designade för att identifiera varifrån läckta bilder kommer. Baksidan liknar de renderade bilderna från förra veckan. Där syns en trippel LED-blixt med gul och vit färg. Längst ner ser vi även en port för USB Type-C.  

Rykten säger att Talkman bär på en 64-bitars Qualcomm-processor med sex kärnor. Dessutom ska den ha en 5,2 tumsskärm och ett batteri på 3000 mAh. Inuti den lite större Lumia 950 XL sägs det snurra en kraftfullare processor med åtta kärnor på 64 bitar, skärmen sägs vara 5,7 tum stor och batteriet ryktas vara ett 3300 mAh. Det rör sig troligtvis om Snapdragon 808 för 950 och Snapdragon 810 för 950 XL. Båda telefonerna sägs ha en Quad HD Amoled-skärm, en bakre kamera på 20 megapixel och en främre på 5 megapixel. I övrigt har rykten sagt att båda telefonerna har 3 gigabyte arbetsminne och 32 GB lagringsutrymme.

Båda telefonerna ska ha integrerat stöd för trådlös laddning enligt Qi-standard. De har även en infraröd iris-skanner var. Skannern används för att logga in med Windows Hello och stöd för det sägs inte ska finnas vid släpp. Stödet ska istället komma via en uppdatering några månader efter att telefonerna har släppts.

I övrigt har vi tidigare hört att 950 XL ska få ett smart cover som säljs separat. Det är ett aktivt skärmskydd som bland annat Sony och Samsung har haft till sina telefoner. Genom ett litet fönster på ett smart cover kan man se notifieringar och liknande även om skärmskyddet är stängt. Det ska också gå att köpa en Surface Pen till den större varianten, designen ska vara exakt som pennan till Surface Pro 3.