Men är de äkta?

Bilder på kartong kan avslöja nyheterna i Oneplus 6T

Bilder har dykt upp på vad som påstås vara kartongen till Oneplus 6T - och dess design.

Publicerad Uppdaterad

Bilderna på kartongen är upplagda av en användare på det kinesiska sociala mediet Weibo, och egentligen finns det ingen anledning att betvivla att kartongen är äkta. Den är helt enkelt för överarbetad för att vara fejk.

Designen på kartongen skiljer sig från vad vi sett hittills från Oneplus, med ett flammigt mönster på utsidan, men så verkar det också vara en särskild fan-utgåva. På insidan finns nämligen en rad namn uppräknade, och de som har sökt på dem har kunnat konstatera att det är riktiga namn på medlemmar på Oneplus forum. Oneplus har en del användare som frivilligt modererar och hjälper till på forumen och det är lätt att föreställa sig att Oneplus skulle ha gjort en specialutgåva av åtminstone kartongen åt dem. På bilden av mobilens skärm står det "This is for you. Thank you for dreaming with us!"

Därmed inte sagt att bilden av telefonen är äkta, den kan mycket väl vara utskriven och ditklistrad i efterhand. Bilden känns mer som något du har på skärmplasten än på lockets insida. Å andra sidan matchar bilden vad vi förväntar oss av Oneplus 6T. Sloganen på utsidan av kartongen är "Unlock the speed", en variation på "The Speed you Need" som Oneplus använde som tagline för 6T-lanseringen. Det talar för att telefonen har nyheter i upplåsningen och av bilden att döma kan vi vänta oss att den har fingeravtrycksläsare under skärmen.

Den andra nyheten som motiverar att Oneplus gjort en höstutgåva av Oneplus 6 ser ut att vara sensorpanelen. Oneplus har samma ägare som Oppo, och det finns uppenbart ett designsamarbete mellan företagen. Nya designelement som först dykt upp i Oppotelefoner har senare kommit till Oneplus. Och på sistone har Oppo lagt ner mycket energi på att reducera sensorpanelen som går in i skärmen till en liten droppformad utbuktning. Det är också det vi ser på bilden av Oneplus 6T.

Vår bedömning är att kartongen är äkta, antingen om det är en särskild fan-utgåva eller kanske till och med något Oneplus skickat ut som en heads-up till de berörda, och att bilden avspeglar nyheterna i Oneplus 6T. Räkna alltså med en telefon med fingeravtrycksläsare under glaset och minimal sensorpanel.

Källa