Annons

Utan desktop-läge

Bilder på Windows 10 för små surfplattor

Microsoft har sagt att Windows 10 ska fungera på alla skärmstorlekar, och nu har vi fått en första glimt av hur det kommer att se ut på skärmar på 6 - 8 tum.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har gjort ett stort nummer av att Windows 10 ska vara samma system på alla skärmstorlekar, och att apparna ska anpassa sig dynmiskt efter skärmstorlek. Hittills har vi sett hur systemet ser ut på mobiler och på datorer och större plattor, men däremellan har det funnits en lucka. Nu har sajten WinBeta provkört Windows 10 på en surfplatta under 8 tum. I denna storlek finns inget desktop-läge, så systemet påminner mer om Windows RT, med större utrymme för apparna än på mobilen.

Det är en tidig version, från i mars, och att döma av de stora svarta ytorna i bildspelet ovan har man en del jobb kvar att göra innan apparna utnyttjar skärmen optimalt, men det är trevligt att du inte bara får samma innehåll som på mobilen, fast uppblåst större.

En detalj är menyknappen i nedre högra hörnet, lätt åtkomlig med tummen när man håller i plattan.

WinBeta rapporterar att systemet har stöd för tangentbord och mus via Bluetooth, så du kan även styra plattan med muspekare om du vill.

I slutet av april håller Microsoft konferensen Build. Där vänts man visa upp Windows 10 för små surfplattor officiellt. Vem vet, kanske vi också till slut får se en Surface Mini?

Källa