https://www.mobil.se/nyheter/bilder-visar-galaxy-s8-med-windows-mobile
563403
Nyheter
Förmodligen fejkat

Bilder visar Galaxy S8 med Windows Mobile

Fejk? Sannolikt, ja. Men helt säker kan man inte vara.
Det var flera år sedan Samsung lanserade en smartphone med Windows och det känns långsökt att det skulle vara på gång nu. Men bilder på en Galaxy S8 med Windows Mobile har hur som helst dykt upp i Kina och skapat en del uppståndelse.

Det är förstås omöjligt att veta vad som är fejk och vad som är äkta i en värld där det mesta kan manipuleras på olika sätt. Och att skapa falska bilder av en Galaxy S8 som kör Windows Mobile är avklarat på fem minuter med Photoshop, så de bilder som nu dykt upp via kinesiska Anzhuo bör förstås tas med en rejäl nypa salt. Men det ser trots allt ganska intressant ut, och bilderna har tvivelsutan väckt stor uppmärksamhet. 

Osannolikt

De flesta bedömare är överens om att det vore osannolikt att Samsung skulle släppa en Windows-version av Galaxy S8. ”Men kanske kan någon överambitiös utvecklare vara intresserad av saken” skriver GSM Arena. MS Power User är helt säkra på att bilderna är fejkade, medan Techtimes menar att det är svårt att avgöra. Bilderna är av tämligen låg kvalitet, vilket gör det extra svårt att bedöma. En av en hel ocean faktorer som talar emot att en Galaxy S8 med Windows Mobile skulle vara aktuell, är att Microsoft redan har ett samarbete med Samsung i form av Galaxy S8 Microsoft Edition, som kör Android men har flera förinstallerade Microsoft-appar.