Microsoft jobbar på Office-uppdatering

Bilder visar Office anpassat för pekskärmar

Nästa Office-version tycks bli bättre anpassad för enheter med pekskärm.

Microsoft jobbar på en ny version av Office som ska vara bättre anpassad för enheter med pekskärmar. Det avslöjar interna bilder från företagets utvecklingsavdelning.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har fått tänka om en hel del när det gäller gränssnittet i Windows 8, där man genom uppdateringar bland annat har tvingats återinsätta startknappen. När Microsoft nu tycks ha planer på en ny Office-version som ska vara bättre anpassad för pekskärmar och till det nya gränssnittet i Windows 8, så får vi hoppas att de denna gång slipper pudla när väl programmet har släppts.

Medan mottagandet för Windows 8 har varit ganska ljummet, så har den pekvänliga Office-varianten för Ipad blivit en succe. Bara någon vecka efter släppet tidigare i år rapporterades apparna ha fått över 12 miljoner nedladdningar. Hur många av användarna som har köpt till funktionalitet också för att inte bara kunna titta på, utan även kunna redigera dokument i appen, framgår dock inte. Med succen för Ipad-varianten av Office i färskt minne är det dock inte förvånande att Microsoft vill pekskärmsanpassa också den vanliga Windows-varianten av Office.

Genom ett dokument som kommit ut från Microsofts utvecklingsavdelning avslöjas detaljer och skärmdumpar från nästa Office-version, eller projekt Gemini som programuppdateringen tidigare har benämnts som. En mer minimalistisk och pekskärmsanpassad design samt funktioner för att skriva kommentarer i texterna genom att rita bokstäver på skärmen, är några av de nyheter som kan skådas på skärmdumparna från Word, Powerpoint, Outlook och Excel. 

Källa