Stor skärm, dubbla kameror

Bildläcka kan visa Honor 10 med sensorpanel

Honor 10 väntar vi oss i juni och nu har bilder som påstås visa enheten avslöjat att den får den sensorpanel i skärmen som nu blir allt mer vanlig i Android-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Honor 9 lanserades i juni förra året och det finns anledning att tro att uppföljaren även den kommer släppas vid samma tid i år. En bild på kinesiska tjänsten Weibo (som dock raderats sedan publicering) visar en vad som påstås vara telefonen, dock insvept i ett stort tåligt skal. Det som ändå avslöjas, om nu detta är Honor 10, är att telefonen får dubbla kameror på baksidan och en senorpanel i toppen på skärmen i stil med Iphone X, Huawei P20, Asus Zenfone 5 med flera. Eftersom källan här inte är någon av de mer etablerade får vi dock vara försiktiga med att dra några alltför långtgående slutsatser.

Släktskapen med P20 ser dock tydliga ut och det finns anledning att därför tro att bilderna faktiskt kan visa just Honor 10. På framsidan nedanför skärmen sitter en fysisk hemknapp som även tycks fungera som fingeravtrycksläsare. Låsskärmen visar också det EMUI-gränssnitt som både Honor och Huawei använder sig av.

Några fler detaljer om telefonen är ännu inte kända, men man kan anta att den utrustas med glasbaksida och systemchippet Kirin 970 med AI-chipp som ju sitter även i Huawei Mate 10 Pro och i nyligen lanserade Huawei P20 och P20 Pro.

Källa