Ny information om Googles vikbara

Bildläcka påstås visa Googles vikbara mobil

Ny information har dykt upp som bland annat kan ge en uppfattning både om pris och när den lanseras.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Jon Prosser som tillsammans med FrontpageTech har släppt ny information samt bilder som påstås visa Googles vikbara mobil som allmänt kallas för Google Pixel Fold, alternativt Google Pixel Notepad. De renderade bilderna sägs vara baserade på bilder som ska ha kommit till Prosser från en anonym källa.

Bilderna visar en mobil som designmässigt sett framstår som en blandning mellan Googles egen Pixel 7 Pro och dess kameramodul, och Oppo Find N med en lite bredare formfaktor. Både den vikbara skärmen och den yttre skärmen ska komma från Samsung, där den förstnämnda är 7,57 tum i utfällt läge och den yttre 5,78 tum.

Enligt tidigare läckt information ska kameramodulen erbjuda en primär kamera med en Sony IMX787-sensor, en 12 MP ultravidvinkelsensor samt en 10 MP sensor för telefoto. Både den inre och den yttre frontkameran ska ligga på 9,5 MP.

Enligt Prosser kommer Google-mobilen att ligga i ungefär samma prisklass som Samsung Galaxy Z Fold 4 och lanseras i färgerna krita (vit) och obsidian (svart). Själva presentationen ska enligt Prosser bli i maj 2023, och då troligtvis i samband med evenemanget Google I/O 2023.

Källa