Kameran i fokus

Bildläcka påstås visa Huaweis kommande flaggskepp P40

Bild från 91Mobiles

I mars kommer Huawei att offentliggöra sina nya smartphoneflaggskepp i P40-seiren. Och möjligen ser den ordinarie versionen ut just som på den här bilden.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har redan bekräftat att nästa gäng flaggskeppstelefoner från företaget – som går under namnen namnet P40 – kommer att offentliggöras i samband med ett event i Paris i mars. Ingenting har däremot avslöjats rörande specifikationerna på enheterna, utan där får vi förlita oss på förhandsrykten och spekulationer. Men nu har i alla fall bilder läckt ut som påstås föreställa den ordinarie versionen av telefonen (läs: inte den maxade Pro-varianten). Att döma av bilden så tycks P40 få en skärm med ett kamerahål som hyser två linser samt ett bakstycke med en trippelkameralösning. Det handlar sannolikt om en huvudkamera, en telefotolins samt en vidvinkellins. Det finns även en dubbel LED-blixt i ena hörnet av kameramodulen, som precis som på tidigare flaggskepp från Huawei är prydd med kameratillverkaren Leicas logga. 

Den som har följt rykteskarusellen kring P40 har säkerligen hört talas om att en pop-up-kamera skulle vara aktuell på P40 Pro, något som bland annat analytikern Ming-chi Kuo hävdat. Det kan dock fortfarande stämma, då bilden som nu dykt upp sägs föreställa den ordinarie P40-varianten, vars kameralösning sannolikt är något enklare en Pro-versionens. Pop-up-kameran som det talats om sägs ha 10 x optisk zoom och en upplösning på 8 megapixlar. Huaweis P40-serie kommer till följd av den amerikanska svartlistningen av Huawei inte att vara försedd med Googles tjänster och en fullfjädrad version av operativsystemet Android. 

Källa