Renderingar på vift

Bildläcka visar Razr-liknande telefon från Xiaomi

Xiaomi tog för en tid sedan patent på en böjbar telefon, och nu har renderingar som påstås föreställa den telefonen dykt upp på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Det första man slås av när man tittar på bilderna av Xiaomis böjbara koncepttelefon är att den i många stycken påminner om Motorolas nyligen offentliggjorda böjbara telefon Razr. Xiaomitelefonen på bilderna har – precis som i de tidigare uppmärksammade patenten – en likadan formfaktor. I hopfällt läge så blir telefonen till en fyrkant, medan den i utvikt läge ser ut som en gängse smartphone. På framsidan finns även en liten och tämligen enkel display som visar grundläggande information om bland annat tid och datum.

Av bilderna att döma så har telefonen två framåtriktade kamerasensorer samt två på bakstycket. Då det än så länge bara handlar om ett koncept så är det förstås långt ifrån säkert att Xiaomi gör verklighet av den här produkten, men om man väljer att göra det så kan vi mycket väl ha sett början på en designtrend inom segmentet böjbara telefoner. Det är techläckaren Waqar Khan som tillsammans med den tyska sajten Windows United har publicerat renderingarna på koncepttelefonen. 

Källa