Nya, rundare knappar

Bildspel: Här är nya beta-versionen av Ios 7.1

Här ser vi de nya, rundare knapparna som är en del av tredje betaversionen av Ios 7.1. Foto: 9to5mac.com.
Till vänster ser vi en hemskärm i Ios 7. Hemskärmen till höger kommer från Ios 7.1 och visar att appikonerna för telefoni, meddelanden och Facetime har fått en något mörkare nyans. Foto: 9to5mac.com.
Även knappsatsen har uppdaterats med en rundare telefoni-ikon. Foto: 9to5mac.com.
Nytt i tredje betan av Ios 7.1 är också att man kan justera vitpunkten - det vill säga den ljusaste tonen i en bild- för att öka läsbarheten på skärmen. Foto: 9to5mac.com.
Parallax-effekten blev en av de mest omtalade funktionerna när Ios 7 introducerades. I tredje betan av Ios 7.1 är det lättare att helt stänga av funktionen. Foto: 9to5mac.com.
Nere till vänster finns en knapp för att stänga av Parallax-effekten. Foto: 9to5mac.com.

Apple har precis släppt den tredje betaversionen av Ios 7.1. Den nya betan visar på flera nyheter - bland annat nya, rundare knappar att använda när det ringer.

Publicerad Uppdaterad

Den första utvecklarversionen av kommande Ios 7.1 dök upp i november, och följdes av en andra beta i mitten av december. Tidigare i veckan släppte Apple den tredje testversionen av den kommande uppdateringen till registrerade utvecklare.

Rundare ikoner

Sajten 9to5Mac har publicerat en serie skärmdumpar som visar upp Ios 7.1. Av bilderna att döma ser det ut som Apple genomfört en hel del förändringar i sitt gränssnitt. Bland annat märker vi att appikonerna för telefoni, meddelande och FaceTime har blivit något mörkare.

Men de största förändringarna har skett när det gäller hur ikonerna för när det ringer på telefonen ser ut. Istället för de textbaserade rutorna i Ios 7 använder den uppdaterade versionen cirkelformade knappar. Vi ser även att liknade cirkelformade ikoner finns på telefonens knappsats, samt skärmarna när du blir uppringd och när du stänger av telefonen.

Skarp version väntas om två månader

Parallax-funktionen, som gör att ikoner ser ut att sväva över din bakgrundsbild, introducerades i Ios 7, och har fått en hel del kritik. Bland annat har vissa användare klagat över att de blivit åksjuka. I den uppdaterade Ios 7.1-betan har det blivit lättare att stänga av Parallax-effekten.

Betaversionen - som har byggnumret 11D5127c - ska även innehålla diverse buggfixar. Den skarpa versionen av Ios 7.1 väntas komma inom två månader.

Källa