En närmare titt på bilderna

Bildspel: Så är kameran i HTC One M9

Vill du beskära dina bilder så går det bra i One M9, något föregångaren med Ultrapixel och fyra megapixel inte riktigt medgav.
HDR-läget som vi använt här gör lätt att färgerna blir överdrivet domedagsbetonade.
I mörkare förhållanden släpper kameran i HTC One M9 in mindre ljus än sin föregångare.
Fokusläget i kameran kan på mjukvaruväg göra bakgrunden effektfullt oskarp.
Denna sista bilden visar en skylt skarp med mer oskarp bakgrund.

Vi tittar närmare på kamerorna i HTC One M9 och tittar på exempelbilder från både selfiekameran med Ultrapixel och den bakre huvudkameran på 20 megapixel.

Publicerad Uppdaterad

HTC One M9 (du kan läsa vårt stora test av HTC One M9 här) är intressant ur flera aspekter. Kameran är en av dem. Särskilt intressant blir det eftersom HTC i tidigare modeller använt sig av en så kallad Ultrapixelkamera, men nu avstått från den tekniken i den bakre kameran. Ultrapixel har nackdelen att den bara är på fyra megapixel, men ska ha fördelen att den använder mer sensor per pixel och släpper in mer ljus. När vi testat just hur kameran klarar lite mörkare motiv så klarar sig mycket riktigt Ultrapixelkameran i föregångaren HTC One M8 bättre än tjugomegapixelkameran i HTC One M9. I alla fall när det gäller just ljusinsläppet. 

I bildspelet här ovan kan du se fler exempelbilder från huvudkameran i HTC One M9, den på tjugo megapixel.

I jämförelsen nedan visar vi hur den främre selfikameran i HTC One M9 klarar sig jämfört med ett par olika konkurrenter. Den främre kameran i HTC One M9 har Ultrpixel, något som är bra inte minst för att framsidan ju saknar fotolampa. Mycket riktigt märker vi att HTC One M9 klarar att ta bilder med den främre kameran även när det är lite mörkare, men studerar man bilden i detalj märker man att kameran retuscherar bilden relativt kraftigt och att detaljrikedomen därför blir lidande.  


(Klicka på bilden för att se den större)