Lagra digitalt

Biljett i mobilen: Stockholmare slipper SL-kortet för månadsbiljetter

Från och med i början av april kommer du som resenär i Stockholms Lokaltrafik kunna skippa plastkortet om du använder månadskort eller sjudagarsbiljett.

Publicerad Uppdaterad

Från och med den 7:e april blir det möjligt för resenärer med Stockholms lokaltrafik att ladda sina månadskortsbiljetter direkt på mobilen. Vid starten är det bara månadsbiljett och sjudagarsbiljett som finns att ladda i mobilen (utöver de biljetter med kortare giltighetstid som fanns tidigare), men tanken är att hela SL:s utbud ska finnas tillgängligt framöver.

– De allra flesta som reser med SL har månadskort. Vi har sett att det köps fler enkelbiljetter nu under pandemin – många jobbar hemma och reser kanske bara någon eller några dagar i veckan – men månadskortet är dominerande, det är oerhört viktigt, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd till Dagens Nyheter.

Tamsons säger också att de redan i år ser en potential för att uppemot 30 procent av resenärerna kommer att börja använda sina mobiler för att lagra sina månadsbiljetter. För att kunna ha din biljett i telefonen krävs det att du har en smartphone och att du har laddat ner SL-appen.

Källa