Efter sju sorger och åtta bedrövelser

Bixby – nu äntligen på engelska, fast bara i USA

Bixby. Till slut på engelska för S8 och S8 Plus.

Kraftigt försenad har nu Samsungs AI-assistent Bixby till slut lanserats för Galaxy S8 och S8 Plus. Men än så länge är det bara i USA som användarna har anledning att jubla över saken.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs egen AI-assistent Bixby har varit en riktig strulputte till AI-assistent hittills. Bixby lanserades med buller och bång tillsammans med flaggskeppstelefonerna Galaxy S8 och S8 Plus redan i slutet av april, men när telefonerna började levereras saknades både många funktioner och en engelskspråkig version. Just det där med engelskan tycks ha varit en oerhört svår nöt att knäcka för Samsung, och för bara några veckor sedan kom uppgifter om att man bland annat hade för dålig tillgång till olika dialekter för att kunna skappa en tillräckligt bra produkt. Lanseringen har skjutits fram i omgångar, men nu har Galaxy S8 och S8 Plus äntligen fått Bixby på engelska. Fast bara i USA. 

Oklart kring andra marknader

Inga andra marknader är i nuläget aktuella för engelskspråkiga Bixby, inte ens engelsktalande länder. Samsung har inte heller kommit med någon information om när en bredare utrullning kan tänkas ske. Än mindre har man sagt någonting om stöd för ytterligare språk. Men möjligen har vi åtminstone kommit ett steg närmare den engelskspråkiga smarta högtalare som Samsung sägs ha på gång. 

Källa