TCL

Blackberry föds på nytt

Under MWC ska vi få se “new Blackberry”, men inte på samma sätt som tidigare.

Publicerad Uppdaterad

I slutet av förra året gjorde kinesiska TCL något som det pratats väldigt länge om: de tog över Blackberry. Närmare bestämt handlar det inte om att de köpte företaget, men de tog över licensen att utveckla och släppa telefoner med Blackberrys varumärke (all annan business är kvar i det ursprungliga företaget). Det hela skedde med väldigt liten fanfar, så pass att vi faktiskt missade det hela. Sedan tidigare är det även TCL som håller i spakarna kring allt som rör Alcatels varumärke på telefoner och angränsande produkter.

Bara en månad senare är nu TCL igång med nytt Twitterkonto för Blackberry-lurar och via det även ett löfte om att visa nya telefoner på Mobile World Congress. Den gif-bild som ackompanjerar kontots enda post visar en telefon med stor skärm och vad som i alla fall ser ut som ett fysiskt tangentbord. Det utlovas något “distinktivt annorlunda” och datumet 25:e februari nämns.

Rimligen kan vi anta att kryptering, säkerhet och företagsanvändande står högt upp på menyn för en Blackberry-telefon även från TCL. Men i slutet av februari får vi se vad det egentligen landar i. Vad tror du? Kan det här bli återkomsten för Blackberry som telefonvarumärke?