https://www.mobil.se/nyheter/blackberry-med-porsche-design
490816
Nyheter
Nytt från RIM

Blackberry med Porsche-design

När Blackberry-tillverkaren Research in Motion tar hjälp av formgivarna hos Porsche Design blir resultatet en tangentbordsmobil som avviker en del från det vanliga utseendet.

Med ett skal som delvis är tillverkat av rostfritt stål och en annorlunda design av knappsatsen skiljer sig Porsche Design P9981 märkbart från Blackberrys övriga modeller. Även under skalet har Porsche Design haft en del inflytande över gränssnittet, men i grunden bygger mjukvaran på version av Blackberry-systemet.

P9981 är utrustad med en processor med klockfrekvensen 1,2 gigahertz och kameran på baksidan kan spela in video med upplösningen 720p. Telefonen har plats för 8 gigabyte i det interna lagringsutrymmet och den totala kapaciteten kan utökas med upp till 32 gigabyte med hjälp av minneskort.

Enligt ett pressmedddelande från Blackberry-tillverkaren RIM kommer P9881 att säljas i Porsche Design-affärer. Om den även kommer att säljas på webben och om den i så fall kommer att finnas tillgänglig i en svensk version hade man idag ingen information om på RIM:s Sverige-kontor.