Nya tuff surfplatta

Blackview släpper Tab 8 - en tuff surfplatta

För de som kräver mer av sina surfplattor än den vanliga användaren, i alla fall när det gäller tuffhet, kommer nu Tab 8 från Blackview.

Publicerad Uppdaterad

Blackview har tidigare lanserat flera tåliga mobiltelefoner som riktar sig till de kunder som behöver något som håller bättre än vanliga smartphones. Enligt dem själva har deras kunder önskat något med en större skärm, det vill säga en surfplatta, och därför har Blackview nu hörsammat deras önskan och släppt den nya Tab 8. 

Tab 8 körs med Android 10.0 och har dual SIM. Eftersom den har plats för SIM-kort behöver du inte vara uppkopplad mot ett wifi för att kunna ha videomöten eller röstsamtal. Tanken med Tab 8 är att kunna använda den för att till exempel visa ritningar, modeller eller annat som gör sig bättre på en större skärm, men samtidigt kunna använda den i en miljö där vanliga surfplattor inte skulle trivas. 

Skärmen är 10 tum full HD och den har 4GB RAM med 64GB lagring. Tab 8 har även två kameror, en på baksidan med 13 megapixel och en på framsidan med 5 megapixel. 

Priset för Tab 8 hamnar på exakt 2643,75 kronor (enligt deras egen webshop). 

Blackview släpper även en smart klocka BV X1 som har en HD-skärm med härdat glas och ska kunna mäta puls, ge notifieringar om samtal och sms samt ha ett flertal träningsfunktioner. Priset för BV X1 är 872,44 kronor.

Källa